Nieuwe feature FAQ op Instagram

GA AAN DE SLAG MET DE NIEUWE FEATURE OP INSTAGRAM!

Dat Instagram de afgelopen tijd veel bezig is geweest met het ontwikkelen van nieuwe functies, is voor ons allemaal geen verrassing meer. De nieuwe feature “veelgestelde vragen” is vanaf heden nu ook beschikbaar.

Deze functie maakt het mogelijk om sjablonen te maken van vragen die jij vaak gesteld krijgt. Best handig toch?

Wist Als we naar de laatste ontwikkelen kijken, valt het op dat Instagram steeds meer gaat lijken op Facebook Messenger. Vorig jaar september (2020) werd bekend gemaakt door Instagram dat zij een optie zouden lanceren waarbij wij als gebruikers konden upgraden naar een nieuwe inbox. Deze nieuwe inbox zou beschikken over nieuwe functies als: de mogelijkheid tot kleurverandering van je chat en daarnaast zouden we ook via externe apps kunnen communiceren. Oftewel, we konden via Facebook Messenger iemand berichten die Instagram-chat zou gebruiken.

Heb jij een Instgram-business-account? Dan is het nu mogelijk om de veelgestelde vragen te installeren op jouw account! Wanneer je veel vragen ontvangt over je dienstverlening of product is dit dus dé manier om snel, gemakkelijk en vooral via een nieuwe creatieve weg de potentiële klanten te voorzien van informatie.

Hoe werkt de functie?

Wil jij voor je onderneming direct aan de slag met veelgestelde vragen? Vraag de functie dan direct aan!

1. Ga naar het menu (de drie streepjes rechtsboven in je profiel)
2. Klik op “Instellingen”

3. Ga naar “Bedrijf” (deze vind je naast het winkel icoontjes)
4. Klik op “Veelgestelde vragen” en druk op de blauwe knop: “Instellen”

5. Voeg de vraag toe die voor jou nuttig is en klik op “Opslaan”.
6. Kies voor “Vragen weergeven” (deze kun je activeren door het schuifbalkje op blauw te zetten)

KLAAR!

Benieuwd naar meer creatieve tips tijdens de COVID-19 periode? Dit artikel is interessant!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *