creatieve marketing tips covid19

Creatieve marketing tips nu het Coronavirus organisaties raakt

Het Coronavirus. Het is ook jou vast niet ontgaan. Binnen no-time ondervinden diverse sectoren de eerste economische gevolgen van de maatregelen omtrent het Coronavirus. Niet meer dan logisch natuurlijk dat hier dan ook geen draaiboeken of plannen voor klaar liggen over hoe om te gaan met de ontstane situatie. Wij, van De Creatieve Marketeer, vonden het dan ook een goed idee om jullie te ondersteunen en te helpen met hoe je hier op het gebied van marketing en communicatie mee om moet gaan. Wij blijven erbij dat positief denken zeker bijdraagt om juist kansen te pakken en die delen wij dan ook graag met je.

 

Wat te doen met de huidige lopende marketing/communicatie-werkzaamheden?

Het is goed om jezelf de vraag te stellen: “Is het voor mijn doelgroep nu prioriteit om mijn diensten en/of producten af te nemen?”. Wanneer je twijfelt of direct beseft dat het antwoord hierop ‘nee’ zal zijn, is het geen vreemd idee om de werkzaamheden even op een lager pitje te zetten. Niet alleen jij en ik, maar de gehele Nederlandse bevolking wordt momenteel overladen met nieuwsfeiten betreft de laatste ontwikkelingen en nieuwe situaties. De kans zal dus ook vrij klein zijn, dat de doelgroep tijd neemt en interesse toont om jouw communicatie tot zich te nemen. Laat staan over te gaan tot enige actie.

Laten we bijvoorbeeld induiken op de evenementen branche. Ondanks de twijfel of evenement wellicht over een x-aantal weken weer van start kunnen gaan, is het goed om de naamsbekendheid en interesse in je event niet kwijt te raken. Echter zit men er nu totaal niet op te wachten om een kaartje te kopen voor een event waar veel mensen op af komen. Verkoop je diverse internetdiensten die het mogelijk maken de effectiviteit van het thuis werken naar een hoger level te brengen? Dan is het een pré om te investeren in het benaderen van nieuwe klanten. Een gehele of tussentijdse stop van je marketing en communicatie is dus afhankelijk van hetgeen wat je probeert te verkopen.

Logisch nadenken is dus stap nummer één. Wees jezelf bewust over wat jouw product en/of dienst momenteel toevoegt in het dagelijkse leven van de Nederlandse bevolking. Uit die conclusie volgt automatisch stap nummer twee: een doordachte keuze maken of je de werkzaamheden gaat aanpassen waar nodig of wellicht helemaal on-hold zal zetten.

Creatieve marketing tips:

Momenteel is heel Nederland bezig met bedreigingen en de negativiteit die deze situatie met zich meebrengt. Laten we alleen niet vergeten dat er ook positieve aspecten hierdoor gecreëerd worden. Nu, meer dan ooit, is het moment om te werken aan hetgeen waar je normaliter geen enkele tijd voor hebt of prioriteit aan geeft. Denk hierbij aan een re-branding, het optimaliseren van je eigen website, klantcases bij te werken of wellicht gehele nieuwe strategieën te ontwikkelen en door te voeren. Ook wij grijpen deze periode aan om aan de onderneming zelf te werken! Blijf dus positief, pak kansen waar nodig en grijp ze met beide handen aan. Zoals wij altijd zeggen: “Geen succes zonder creatief proces” en laat dit nou de perfecte timing daarvoor zijn. Natuurlijk zouden we De Creatieve Marketeer niet zijn zonder wat creatieve tips te geven.

Start met het creëren van creatieve content

Content is én blijft nog steeds KING. Ga er dus mee aan de slag en creëer relevante content voor jouw doelgroep. Hoe fijn is het om vooruit te werken in plaats van achter de feiten aan te lopen. Hoe meer content je nu kan klaarzetten, hoe minder tijd dit in de toekomst zal kosten.

Ga aan de slag met klantcases

Vertrouwen werkt nog steeds het allerbeste bij het binnen halen van nieuwe klanten. Hoe meer jij kan laten zien van je opgeleverde diensten, hoe beter en hoe lager de drempel zal zijn om bij jouw onderneming binnen te komen. Makkelijker gezegd, dan gedaan, dat weten wij als geen anders, maar het is ook leuk om je website te vullen met positieve berichten. Creëer een mooi verhaal, een goede boodschap en hecht waarde aan deze informatie. Dit geeft je weer eens de bevestiging dat hetgeen wat je doet succesvol is. Klantcases worden steeds meer gewaardeerd door nieuwe potentiële klanten. Een mening van iemand anders blijft overtuigender dan een verkooppraatje van de onderneming zelf. Uiteraard kun je deze klantcases ook weer gebruiken als content voor je social media kanalen. Oftewel een win-win situatie, als je het ons vraagt.

Geef een creatieve twist aan je website

Website veranderingen: een project dat de meeste tijd van alle werkzaamheden in beslag kan nemen. Herken je het? “Laat ik even snel wat punten verbeteren.”, maar voor je het weet ben je een paar uur verder. Pak die tijd nu! De website van je onderneming blijft een online visitekaartje, waarbij juist in deze tijd men des te meer op actief zal zijn.

Adverteer anders dan al die anderen

Ben je actief met social advertising? Neem dan eens de tijd om nu tijdens de on-hold periode hier een frisse blik aan te geven. Ga na hoe jouw concurrenten zijn omgegaan met de advertising mogelijkheden, analyseer je eigen resultaten en creëer een marktpotentieel voor jezelf ten opzichte van al die anderen. Hoe fijn is het om alvast alle tijd te hebben en om eens goed na te denken over te gekke campagnes voor later dit jaar? Neem een kijkje op onze inhaakkalender, zodat ook jij geen enkele belangrijke dag mist in 2020.

Hup in een nieuw jasje

Van je email marketing templates tot je huidige huisstijl, dit is hét moment om verder te professionaliseren op het gebied van design en branding. GO GO GO naar dat volgende level. Er zijn zoveel nieuwe programma’s ontwikkelt waarin ook jij als lake op het gebied van ontwerpen gewoon heerlijk creatief mee aan de slag kan gaan. Wij noemen het niet voor niks “online knutselen”.

Nog meer online

Het inzetten op Webinars, live Q&A’s en online demo’s kan in deze tijd natuurlijk allesbehalve kwaad. Tijdens de laatste update vanuit de overheid werd duidelijk dat naast de locaties voor 100+ aantallen nu ook de horecagelegenheden de deuren kunnen sluiten. Even een koffietje op de hoek en brainstormen, zit er dus helaas niet meer in. Sterker nog er wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te werken en daar geeft geheel Nederland momenteel gehoor aan. Ga hierin dus ook mee, en creëer op een laagdrempelige manier een contactmogelijkheid met jouw doelgroep.

 

Vind je het nou lastig om met bovenstaande creatief aan de slag te gaan, dan heb je altijd De Creatieve Marketeer nog! Ook wij maken gebruik van een online platform waar jij, onder begeleiding van ons, creatiever aan de slag kan gaan met de marketing en communicatie werkzaamheden van je onderneming. Benieuwd? Neem dan eens contact met ons op en we helpen je graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *