social media trends 2020

WELKE SOCIAL MEDIA TRENDS GAAN 2020 DOMINEREN?

Het einde van het jaar is alweer in zicht en dat betekent voor veel marketeers: onderzoeken, onderzoeken en nog eens onderzoeken. Ook wij konden hierbij natuurlijk niet achterblijven. Samen met onze creatievelingen zijn wij op zoek gegaan naar de trends voor aankomend jaar en laten wij ons nou geheel al kunnen aansluiten bij de eerste trend.

1. Creatieve content = the king!

De afgelopen jaren heeft social media voor velen onder ons in het teken gestaan van bereik, weergaven, aantal likes en conversie. Hoewel we daar natuurlijk allemaal stiekem nog wel op gefocust zijn, word er nu niet alleen door ons maar ook door anderen een trend gezien in creatieve content. In een wereld vol content, is er nog maar één manier om op te vallen in het nieuwe jaar: creatief, creatiever, creatiefst. Niet alleen wij, maar ook Facebook en Instagram moedigen merken en bedrijven steeds meer aan op het creatieve gebied.

2. Nog meer focus naar stories.

Onze eigen social accounts staan er ook vol mee: stories. Steeds meer gebruikers zijn op de story-formats gedoken. Want zeg nou zelf: vind jij het ook niet heerlijk om gedurende de dag de verhalen van anderen te bekijken? Er wordt steeds meer verschuiving duidelijk richting meer content op beschikbare stories-features dan de normale berichtgeving. Zowel particuliere- als zakelijke gebruikers groeien mee in deze trend. Merken blijven echter wat achter.

3. AR gaat mainstream in social media!

Augmented reality zien wij elk jaar eigenlijk wel op ieder trendlijstje. Terecht natuurlijk vinden wij. Ook wij hebben hier namelijk voor onze klanten een vaste samenwerking voor. Wist je namelijk dat je door middel van AR de meest creatieve ideeën werkelijkheid kunt maken? Neem als voorbeeld de te leuke filters op Snapchat of de software waarbij jij je nieuwe kleurtje op de muur van te voren al via je eigen telefoon kunt uitproberen. Heb je onlangs nog de Instagram lancering van de augmented reality shopping-oplossing gezien?

4. Privé of openbaar?

Heb jij je social accounts op privé of openbaar staan? Een vraag die we gebruikers toch echt vaker zijn gaan stellen tijdens ons onderzoek. Er zijn namelijk genoeg voortekenen dat er toch echt ook hier een verschuiving zal gaan plaatsvinden van ‘openbaar’ naar ‘privé’. Wist je namelijk dat in het buitenland gemiddeld al ruim 45% van de gebruikers de instellingen op privé heeft staan?

5. Steeds meer dansjes op TikTok.

Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland groeit het aantal gebruikers op TikTok enorm. Alleen in ons koude kikkerlandje telt het kanaal al zo’n 3.5 miljoen gebruikers. Zo was het videoprogramma afgelopen jaar nog een kleine speler, maar daar kunnen we nu wel anders over oordelen. Op vele marketing bijeenkomsten wordt dan ook door experts aangekondigd dat TikTok zeker een kanaal is die iedere creatieveling in de gaten moet houden.

 

Wij zijn erg benieuwd naar wat jij denkt over deze trends? Heb je aanvulling, dan horen wij het uiteraard ook graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *